Culinair

DE BELANGRIJKSTE FOODTRENDS VAN 2018

Het zal zonder cheeseburgerliefhebber Donald Trump en zijn conservatieve Republikeinse achterhoede zijn, maar chefs beginnen overal ter wereld meer aandacht te besteden aan duurzaam aankopen en koken. Dat heeft een gedeelte met de economie te maken: door creatief om te gaan met voedselrestjes die anders zouden weggegooid worden, besteedt een restaurant niet alleen aandacht aan het milieu, maar wordt ook de kostprijs gedrukt. Zo kunnen broccolistammetjes gebruikt worden in een salade, kunnen slecht gesneden of vervormde groenten in een soep worden gegooid of kan je wortelloof in een pesto verwerken

Lees meer

 

DE DAGDAGELIJKSE REALITEIT IN EEN RESTAURANT

Wie al eens even heeft meegedraaid achter de schermen van een goed restaurant, weet het wel: er komt heel wat meer bij kijken dan enkel wat eten klaarmaken. Een restaurateur met een beetje eergevoel – of eentje die gewoon niet in de problemen wilt komen met allerlei regels rond voedselgezondheid en taxatie – zorgt er immers voor dat alle producten gelabeld zijn, ingrediënten zijn afgewogen, kassasystemen in orde zijn en meer. Met Bello Magazine gingen we al een kijkje nemen in tientallen restaurants – hier een paar zaken waar je misschien nog niet veel van wist, maar waar een restauranteigenaar in principe heel wat over moet weten.

Lees meer

Vorige editie

DE 10 BESTE MODERNE COCKTAILS

Toegegeven: we hebben een haat-liefdeverhouding met cocktails en dat heeft alles te maken met de veel te zoete fruitsapmengelingen die we te pas en te onpas in minder goede etablissementen of all-in resorts, vaak zelfs voor het eten – zowat het slechtst mogelijke moment om zoet te drinken, vooral omdat je daarmee de smaakpapillen verpest voor wat er daarna moet komen.

Lees meer

 

10 SLIMME OPLOSSINGEN VOOR ONZE VOEDSELPROBLEMEN

In Belgenland is het nog niet zo ver, maar in de Verenigde Staten lijkt het erop alsof robots het pizzagebeuren aan het overnemen zijn. Bij Zume in Californië wordt het deeg gerold door een Dougbot – een geautomatiseerde machine – waardoor er geen onnatuurlijke oliën en chemicaliën nodig zijn om ervoor te zorgen dat het deeg niet tot een balletje ineen krimpt.

Lees meer

BRASSERIE DEN HORST UIT IN SCHOTEN

Ik, Said, ben een gekend gezicht in de horeca-omgeving: je leerde me kennen in de Hemelhoeve te Brasschaat; kwam me tegen tijdens feestjes met cateringservice van De Smaak of op golfclub Rinkven, waar ik een 13-tal jaar succesvol de uitbating van het horecagedeelte verzorgde…

Lees meer

 

PROTI BALANCE GAAT VOOR “DOELGERICHT OP GEWICHT”

Heel wat mensen strijden tegen de overtollige kilo’s en zoeken naar oplossingen in allerlei diëten, maar de professionele aanpak bij Proti Balance en de gratis begeleiding geven je een grotere garantie tot slagen. Overtuig jezelf, lees het verhaal van één van hun klanten en het wordt meteen duidelijk hoe de begeleidsters bij Proti Balance terug een glimlach toveren op je gezicht.

Lees meer

Bistro Voldaan

Op 11 oktober 2017 openden wij Bistro VolDaan. VolDaan is gevestigd in een authentieke hoeve uit 1911 aan de buitenrand van de historische stad Lier. De grote, aangrenzende parking is gemakkelijk te bereiken via de verbindingsweg (N13) van Lier naar Kessel.

Lees meer

 

BRASSERIE MARIE
Tafelen met zicht op het Albertkanaal

Vijf jaar geleden opende Brasserie Marie haar deuren voor het grote publiek. Op zeer korte tijd is deze brasserie ‘the place to be’ van de streek geworden. Niet enkel de voortreffelijke keuken, het prachtige interieur en de toplocatie, maar ook de persoonlijke verwelkoming door chef-kok Dennis en zijn vrouw Nele zullen uw bezoek aan Brasserie Marie memorabel maken.

Lees meer