DE NIEUWSTE INZICHTEN ROND VOEDSEL
Dankzij het internet – en vooral dankzij zoekmachines als Google – is het tegenwoordig mogelijk om heel snel informatie te vinden over een schijnbaar (telbaar) oneindig aantal onderwerpen. Een van de dingen waar het vaakst naar gegoogeld wordt, is ongetwijfeld voedseladvies. Soms lijken de tips en ‘inzichten’ elkaar echter tegen te spreken. Dat heeft vaak te maken met verkeerd geïnterpreteerd wetenschappelijk onderzoek of met bloggers, journalisten of zelfverklaarde experts die een nieuw ‘interessant’ weetje aangrijpen om uitspraken te doen die te weinig genuanceerd zijn of die geen rekening houden met het volledige plaatje en dan is het meestal een goed idee om eens te gaan kijken naar de bron en naar de meest recente wetenschappelijke studies. Hier een evaluatie van een kleine greep uit het aanbod.
Lees meer
|
|
DE BELANGRIJKSTE FOODTRENDS VAN 2018
Het zal zonder cheeseburgerliefhebber Donald Trump en zijn conservatieve Republikeinse achterhoede zijn, maar chefs beginnen overal ter wereld meer aandacht te besteden aan duurzaam aankopen en koken. Dat heeft een gedeelte met de economie te maken: door creatief om te gaan met voedselrestjes die anders zouden weggegooid worden, besteedt een restaurant niet alleen aandacht aan het milieu, maar wordt ook de kostprijs gedrukt. Zo kunnen broccolistammetjes gebruikt worden in een salade, kunnen slecht gesneden of vervormde groenten in een soep worden gegooid of kan je wortelloof in een pesto verwerken
Lees meer
|