HASHTAG METOO : EEN JAAR LATER

Het is nu iets langer dan een jaar geleden dat de #MeToo-campagne losbarstte. Zelden heeft een beweging zo snel zoveel reacties losgeweekt dan de actie die haar inspiratie haalde uit een op dat moment nog relatief onopgemerkt zinnetje dat burgerrechtactiviste Tarana Burke in 2006 voor het eerst gebruikte in een campagne rond ‘empowerment door empathie’, nadat ze had gesproken met een dertienjarig meisje dat was aangerand. Toen actrice Alyssa Milano tweette: ‘Als alle vrouwen die seksueel lastiggevallen of aangevallen zijn ‘me too’ zouden schrijven als status, zouden we mensen misschien een idee kunnen geven van hoe groot het probleem is’ en even later was het hek van de dam, mede met dank aan de New York Times en The New Yorker, die allebei artikels publiceerden waarin het (seksuele) machtsmisbruik van filmmagnaat Harvey Weinstein uit de doeken werd gedaan.

Lees meer

   

BELLO AT NIGHT

‘Het meest exclusieve feestje van Antwerpen’. Zo werd Bello at Night in de uitnodiging aangekondigd. Tja, als je dat soort bewoordingen gebruikt, moét het evenement natuurlijk wel erg speciaal worden en dus was het voor ons magazine en partner RES niet meer dan logisch dat kosten noch moeite gespaard zouden worden om er alweer een topparty van te maken. Hier een relaas, maar we waarschuwen je al op voorhand: voor je de naam van deze journalist onderaan dit artikel aantreft, is de kans groot dat je érg veel spijt zult hebben dat je er zelf niet bij was!

Lees meer

 

HUIZEN VAN DE TOEKOMST

Ja, we hebben al vaak discussies gehad met mensen die niet van sciencefiction houden. De redenering is meestal dezelfde: sf is niet echt, het is ongeloofwaardig en dus ‘dom’. Dat zoveel uitvindingen, socio-culturele veranderingen en technologische innovaties werden voorspeld door sf-auteurs, ontgaat de critici vaak. Dat we zonder sciencefiction wellicht niet zo ver zouden staan omdat zoveel wetenschappers werden geïnspireerd door sf-romans, -comics, -films en -series, wordt nog vaker op ongeloof onthaald. Nochtans zijn zelfs de meeste ‘huizen van de toekomst’ die vele jaren geleden her en der werden opgericht al voorbijgestreefd. Hier een update van wat je de komende decennia wél mag verwachten van de gebouwen waar we zullen in wonen.

Lees meer

   

WAAROM WE ZO VAAK VOOR DE VERKEERDE PARTNER KIEZEN

Tenzij het om een vaste rubriek gaat, werken de meeste redacties waar ik al voor geschreven heb als volgt: ik leg enkele ideeën voor artikels voor aan het team en we beslissen samen welke ervan voldoende passen in het magazine en boeiend genoeg zijn om te publiceren. Toen ik de suggestie maakte om een artikel te schrijven rond waarom zoveel mensen relaties aanknopen met iemand waar ze niet voldoende goed bij ‘passen’, wist ik niet dat mijn huidige vriendin bij het bekijken van een aantal foto’s van exen zou opmerken dat ik ‘een patroon’ heb. Zelf heb ik dat nooit zo gezien: soms hadden mijn vriendinnen blond haar, soms zwart of bruin. De ene was al wat groter dan de andere, of slimmer, of gepassioneerder, of energieker.

Lees meer

Vorige editie

 

DE ZIN EN ONZIN VAN COMMUNICATIE MODELLEN

Hoewel we al lang praten over ‘communicatie’, is de studie rond communicatie nog een relatief jong begrip. Socrates en Aristoteles waren er al mee bezig, maar de eerste conceptuele modellen van het menselijke communicatieproces dateren nog maar van 1948, toen Shannon en Weaver een basisconcept presenteerden dat omwille van zijn simpliciteit zelfs anno 2018 nog heel wat ingang vindt. Daarin wordt gesteld dat communicatie niets anders is dan het proces van het zenden en het ontvangen van berichten of het overbrengen van informatie van een gedeelte (de zender) naar een ander (de ontvanger). Als de boodschap niet wordt geaccepteerd, geven de zenders de schuld maar al te vaak aan hun publiek, maar vaak werd er gewoon niet goed genoeg gecodeerd of werden de transmissiekanalen slecht gekozen. Er ontbreekt echter een essentiële stap in dit model: feedback. Zonder feedback zouden we immers niet weten of de ontvanger ons bericht heeft verstaan of überhaupt heeft ontvangen.

Lees meer

   

DE OPMARS VAN DE ELEKTRISCHE AUTO

‘Elektrische auto’s zijn veel te duur.’ We horen het vaak zeggen door iets minder milieubewuste mensen, die er vaak ook op wijzen dat de reikwijdte niet voldoende is, of dat er niet genoeg oplaadpunten zijn… maar is dat ook echt zo? Natuurlijk willen we allemaal we allemaal wel een auto-industrie die inzet op waterstof (lees echter vooral verder), maar zolang lobbyisten, conservatieve politici en andere drukkingsgroepen die innovatie uit winstbejag tegenhouden, is elektriciteit het ‘groenste’ alternatief op de markt. Wij waren op het recentste autosalon en zagen daar dat steeds meer autohandelaars en ontwikkelaars uitpakken met elektrische auto’s, die bovendien zelden (veel) duurder zijn dan hun vervuilendere broertjes en zelfs aan heel schappelijke prijzen kunnen worden geleased.

Lees meer

 

15 NIEUWE OF BIZARRE MANIEREN OM ENERGIE TE GENEREREN

In Bello Magazine hebben we altijd veel aandacht gehad voor de milieuproblematiek en nieuwe technologieën. Dat er zoiets bestaat als een broeikaseffect en dat we nog veel te veel vuiligheid produceren, staat buiten kijf, maar zijn we wel op de hoogte van alle alternatieve energiebronnen? Wie de volgende vijftien had kunnen opsommen, krijgt van ons alvast een welverdiende kniebuiging!

Lees meer

   

10 BEROEMDHEDEN DIE IN HET ECHT LIEVER ZIJN DAN JE ZOU VERWACHTEN

Ah, beroemdheden… Ze weten telkens opnieuw niet alleen de roddelblaadjes, maar ook allerlei ‘celebrity’websites te vullen. Omdat ze zo bekend zijn? Wel… niet noodzakelijk. Blijkbaar hoort bij naam en faam vaak ook excentriek gedrag, een rits bizarre voorkeuren en/of de drang om ofwél veel goeds te doen, ofwél de – excusez les mots – trut of eikel uit te hangen. Hieronder enkele voorbeelden van beroemdheden die wél een goede inborst lijken te hebben.

Lees meer

 

STAGE BIJ MERCEDES VRIESDONK

Timothy Lella, student marketing van KdG doorliep naar eigen zeggen een gevarieerde boeiende stage bij Mercedes Vriesdonk Brasschaat

Lees meer

   

BADMODE & LINGERIE BIJ PHEADRA FOLIES

Pheadra Folies in Nijlen heeft na een totale make-over opnieuw de deuren geopend. De opening was een groot succes, maar uitbaatster Inneke Anthoni gunt zichzelf geen rust en is volop bezig met nieuwe collecties, om al haar klanten goed te begeleiden in het kiezen van de juiste lingerie, nachtmode of badmode.

Lees meer

 

BRITNEY SPEARS – PIECE OF ME IN HET ANTWERPS SPORTPALEIS

Britney Spears kondigde aan dat Grammy Award-winnaar Pitbull haar zal vergezellen als ‘support act’ in Antwerpen. Hij maakte al wereldhits met o.a. Jennifer Lopez (‘On The Floor’), Christina Aguilera (‘Feel This Moment’) en Enrique Iglesias (‘I Like It’). Op 15 augustus 2018 zal Britney onder het motto ‘… Baby One More Time’ probleemloos het Sportpaleis inpakken en na afloop trots ‘Oops – I Did It Again’ opperen. De ‘Princess of Pop’ zal er haar grootste hits presenteren tijdens een wervelend optreden.

Lees meer

   

COVERGIRL BELLO

Onze covergirl van de BELLO zomereditie is Demi Detienne. De sympathieke girl next door is een erkende kinesiste te Schoten, maar achter deze mooie snoet zitten nog meer verrassingen.

Lees meer

 

LIV’IN ROOM 121

Vanuit een voorliefde voor interieur en decoratie wordt Liv’in Room121 opgericht. Met jarenlange ervaring in styling kan het team van Liv’in Room 121 een uniek aanbod verzorgen aan authenticiteit. Persoonlijkheid en karakter zijn dan cruciale elementen. Deze optiek en werkwijze is dan ook terug te vinden in de showroom.

Lees meer

   

IEDEREEN KAN MOESTUINIEREN!

De lente is begonnen, het wordt mooier weer en de groene vingers beginnen al te kriebelen om aan de slag te gaan in de tuin. Maar wat als je maar een klein tuintje of terras hebt? Tuinliefhebber Gwen Carsauw zorgt er alvast voor dat iedereen het lentegevoel in huis kan halen en lanceert daarom een hele nieuwe eigentijdse lijn moestuintafels uit eigen atelier. Van de ecologische Snuggly moestuintafels tot de Boisy luxereeks.

Lees meer

 

Sportief Antwerpen

De 33ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon vindt plaats op zondag 22 april. Er worden weer 40.000 lopers verwacht. De orga- nisatie trekt samen met Sporting A opnieuw de kaart van het goede doel en gaat maximaal voor verbreding. Vorig jaar werd dankzij de tshirtactie meer dan 70.000 euro opgehaald voor Rode Kruis Vlaan- deren, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen.

Lees meer

   

BLOEMETJES, BIJTJES & BABYLUFF

Het is weer zover, de lente komt eraan. De natuur begint opnieuw op volle toeren te draaien, het leven ontwaakt… Babyluff verwelkomt de lente met prachtige nieuwe collecties, natuurlijke kleuren, zachte knuffelstoffen en uiteraard de leukste geboortelijsten.

Lees meer

 

 

Bello at night 2017

Bello at Night is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het Antwerpse en dit jaar was het weerom een schot in de roos. Dit glamour galafeest is er nog eentje waar u en uw gezelschap echt kunnen genieten van een avond vol spectaculaire shows, spetterende verrassingsacts, culinaire hoogstandjes, entertainment van topartiesten en dat allemaal in gezelschap van een aantal bekende Vlamingen.

Lees meer

   

DUIZENDPOOT MARC SLUSZNY

Marc Sluszny voorstellen is niet het gemakkelijkste verhaal. Marc is een avonturier, sportman, gastspreker, mental coach en ook auteur. Zo stelde hij op 15 oktober zijn nieuwste project voor: het boek “Gedreven”. Een compilatie van 11 biografische verhalen van iconen uit de Belgische sportwereld.

Lees meer

 

3 MUSICALS IN ANTWERPSE SCHOUWBURG

‘Mozart! – De Musical’ vertelt het levensverhaal van de wereldbekende Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791). Niet de platgetreden paden over het muzikale genie zullen bewandeld worden, wel krijgt het publiek een intrigerend coming-of-age drama voorgeschoteld, dat het uitzonderlijke talent toont als een complex en ambigue karakter, gekweld door z’n eigen genialiteit, worstelend met de voor hem wrede uitdagingen van het alledaagse leven.

Lees meer

   

Made 4 You

In juni dit jaar opende geschenkenwinkel Made4you in de Paalstraat 56 in Schoten. Kirsty en Kelly maken originele gepersonaliseerde producten, ideaal om als cadeau te geven of voor eigen gebruik.

Lees meer