WAAROM ANTARCTICA EEN HOTSPOT IS VOOR KRITISCHE REIZIGERS

Meer dan 50.000 reizigers van over de hele wereld reisden vorig jaar naar het verre Antarctica. Voor wie ervan houdt om naar verre en onconventionele plekken te reizen, biedt het zevende continent een ongerepte schoonheid en unieke beleving die nagenoeg nergens anders bestaat.

Lees meer

 

CRUISE

De Europese kusten zijn onze thuis, en wij heten u er van harte welkom – bij de geuren, smaken, luchten en al het moois daaronder. Kom aan boord en ontdek al dit prachtigs vanuit het standpunt van een insider. Aan boord van een van onze comfortabele boetiekschepen ziet u niet alleen het beste wat Europa te bieden heeft, maar ervaart u écht de authentieke schoonheid erachter.

Lees meer

Vorige editie

VAN ORLANDO TOT TAMPA BAY

Wie Florida bezoekt, kiest vaak voor Orlando als bestemming. Niet verwonderlijk, want Universal Studios is een van de leukste themaparken die we kennen, SeaWorld is altijd de moeite waard, het Walt Disney World Resort en Epcot mogen dan wel oud zijn, maar blijven leuk om te bezoeken, en Church Street blijft een van de leukste straten in de staat. Toch is er heel wat meer te zien in Florida, vooral voor wie bereid is om ook eens de grote steden te verlaten en te ontdekken wat er enkele uurtjes rijden verderop te zien is.

Lees meer

   

ESCAPEROOMS

Nee, als je ons vraagt naar een van de snelst groeiende vormen van entertainment, verwijzen we niet snel naar VR. Hoe leuk virtual reality ook is, het heeft zeker niet de explosieve groei gekend van escaperooms. Het fenomeen startte 10 jaar geleden en is in die tijd uitgegroeid tot een echte hype – eerst in Azië, dan in de Verenigde Staten en Australië en nu ook in onze contreien. Het spelconcept kan op ontelbare manieren worden verpakt en er zijn gigantisch veel mogelijke puzzels, raadsels en mysteries te bedenken, maar het basisidee blijft gewoonlijk identiek: de deelnemers (meestal 2 tot 8, soms meer) worden samen opgesloten in een kamer.

Lees meer

 

GEHEIM LONDEN

Bij ons is er geen twijfel: Londen is een van onze favoriete bestemmingen voor korte reisjes en het ontdekken van allerlei zaken, variërend van conventies en beurzen tot pop-uprestaurants, eetfestivals en verdoken musea. In elke centraal gelegen wijk is er wel iets te beleven, maar toch wordt toeristen maar al te vaak dezelfde dingen aangeraden. OF het nu om Big Ben, Buckingham Palace of reuzenrad London Eye draait: elk van die bestemmingen is zeker de moeite om te bezoeken, maar als je iets wilt meemaken dat niet élke toerist al eens heeft ervaren, doe je er ook eens goed aan om buiten de platgetreden paden te gaan kijken.

Lees meer

Afrika Ervaring

Afrika spreekt tot de verbeelding van velen. Iedere reisfanaat wil ooit de big five, de Victoria Falls en Sossusvlei hebben gezien. Maar sommige reizigers worden gebeten door Afrika en willen méér. Véél meer. Deze Afrikafanaten komen vaak bij het team van Woni Safaris terecht, een kleine “niche niche TO” uit het Antwerpse. Zij bieden immers op maat gemaakte reizen voor “Afrika-gevorderden” aan. Één van die prachtige reizen die Woni Safaris in hun aanbod hebben is ‘Kenia’. Beschouwd als de erfenis van Afrika met hun prachtige ongerepte landschappen en wilde dieren. Een must-see voor elke Afrikaliefhebber!

Lees meer

 

Genieten van de zee in Audresselles nabij Cap Griz Nez – Côte d’Opale – Frankrijk

Op een steenworp van Cap Gris Nez en op iets meer dan tien kilometer van havenstad Boulogne ligt een minuscuul vissersdorpje:
Audresselles, goed voor zowat 700 inwoners, maar gekend voor al wie van het lekkers houdt dat uit de Noordzee komt. Het dorpje telt immers tientallen eethuisjes waar zeevruchten hoge toppen scheren. Eéntje daarvan – en beslist het allerkleinste – is restaurant Au P’tit
Bonheur ! aan de rue Jeanne d’Arc 2.

Lees meer

Parel van de Ardennen

Spa wordt weleens vaker de ‘Parel van de Ardennen’ genoemd. Geroemd voor zijn roemrijk verleden, bruisend centrum en natuurlijke warmtebronnen wordt Spa tegenwoordig omschreven als een modern kuuroord. In het dorpje Creppe, vlakbij Spa, komen we in een andere sfeer terecht, waar rust en een oase van groen ons omringen. Net buiten Creppe lijkt het groene tapijt van velden en bossen geen einde te kennen, tot je ineens voor een statische poort staat waarachter zich een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis bevindt – Manoir de Lébioles

Lees meer