Groetjes uit… Boulogne-sur-Mer & Nausicaa

In de Franse badstad Boulogne-sur-Mer bevindt zich Europa’s grootste aquarium Nausicaa. Ontdek hier de geheimen van de oceaan, maar ook zijn kwetsbaarheid en een blik op de toekomst. Het team van Nausicaa zet sterk in op het behoud van onze blauwe planeet en de bescherming van de zeedieren. Verwacht je hier aan adembenemende onderwaterzichten, zeedieren in alle kleuren en vormen, reuzenmanta’s, haaien, zelfs kaaimannen, zeeleeuwen en pinguïns. Een uniek zicht van de onderwaterwereld zoals je nog nooit hebt ervaren.

Boulogne-sur-Mer is een aangenaam badstadje aan de opaalkust in het departement Pas-de-Calais in Frankijk. Op slechts drie uurtjes rijden vanuit Antwerpen en vlak over de grens met België leent deze locatie zich perfect voor een weekendje weg met uw gezin. Wij houden halt in de nieuwe residentie Evancy La Marina. Deze recent gebouwde studio’s en appartementen gelegen in hartje Boulogne-sur-Mer zijn de ideale uitvalsbasis om de stad en de rest van de Opaalkust te ontdekken. Dankzij de centrale ligging zijn zowel de historische binnenstad en Nausicaa op wandelafstand gelegen. Het appartement is strak en voorzien van alle comfort. Een kleine, maar goed voorziene keuken biedt je de kans om zelf een potje te koken als je langer wilt verblijven. Naast de open keuken kun je even relaxen in de comfortabele zetel of stoel op je eigen balkon. Ontbijten doe je op je appartement. Het ontbijt is verzorgd met verse croissants, broodjes en ruime keuze in beleg. Met een volle maag zijn we klaar om de stad te gaan verkennen. In de voormiddag bezoeken we Nausicaa. Ons zoontje staat vol ongeduld te popelen om binnen te mogen. We mogen vier bezoekersroutes ontdekken met elk zijn eigen thema en bijbehorende vissoorten. Bij de grote aquariumtank hou ik even mijn adem in. Een prachtige reuzenmanta zwemt zomaar een paar centimeter voor mijn neus. Majestueuze haaien en pijlstaartroggen zwemmen doorheen allerlei vissoorten elk met hun eigen kleur. De natuur zoals we niet vaak de kans hebben om haar te zien, ‘de magische onderwaterwereld’. Naast vissen hebben we hier ook kennisgemaakt met kaaimannen, pinguïns, zeeleeuwen en andere reptielen. Overal waar je kijkt is er wel iets te bewonderen of te beleven.

Sinds kort kun je in Nausicaa een nieuwe augmented reality ervaring meemaken. Met behulp van een beetje technologie lijkt het alsof we zelf diep in de zee zitten. In deze 3D-ervaring ‘Grand Large’ ontmoet je de reuzen van de volle zee. Bezoek trainingen van zeeleeuwen en ontmoet de gekke pinguïns van dichtbij. Zin om een zeedierenverzorger te volgen? Of wil je eerder een rondleiding tussen de haaien van Nausicaa? Dompel je volledig onder in de wonderlijke onderwaterwereld van Nausicaa.

Na een paar uurtjes verlaten we Nausicaa en trekken we naar de oude stadskern van Boulogne-sur-Mer. Deze hoofdstad van de Opaalkust is de grootste vissershaven van Frankrijk. Blijf je aan de kust of duik je de historische binnenstad in? Wij lunchen aan de kust en trekken nadien de historische binnenstad in. Het museum van Boulogne-sur-Mer bevindt zich in een 13de -eeuws kasteel, vlakbij Romeinse stadswallen. Het museum is echt een bezoek waard en ook je kids zullen zich niet vervelen, want ze hebben hier een hele tour op kindermaat. Echt een leuk initiatief om uw kids kennis te laten maken met kunst. Tal van artefacten worden hier tentoongesteld: een Oud-Egyptische collectie met twee echte mummies, Griekse vazen uit de klassieke oudheid, een unieke collectie van Inuitmaskers en nog veel meer. Bezoek zeker ook de ondergrondse gangen met prachtige gotische gewelven. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in een gezellig restaurantje binnen in het historisch stadscentrum.

Kom je met zijn tweetjes, met je gezin of een groep vrienden? Een echte aanrader om hier een weekend door te brengen.

Most Popular

To Walk Again

De geliefde van een vriend had een ongeval en heeft sindsdien een beperking. Na 6 maanden stopt de revalidatie en moeten ze zich erbij neerleggen dat er eigenlijk geen verdere

Nu lezen »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt geen spam, enkel de laatste nieuwtjes en updates…

Dit verhaal delen:

Meer berichten

Trending

‘Set sail’ to Amalfi en Sicily met de Star Clipper

The world is a book and those who do not travel read only one page”

Deze spreuk raakt een gevoelige snaar. Reizen heb ik altijd heel uitdagend, avontuurlijk en fascinerend gevonden. Het vooraf plannen, de dagen aftellen en het ongeduld waarmee je uitkijkt naar die dag. Het geeft je vlinders

Lees Meer »
Art & Culture

Een kunstwerk waar jouw interieur om vraagt

Nicoline Ruiz, een Belgische kunstenares met Spaanse roots, geeft jouw interieur of toonzaal precies die artistieke touch waar die om vraagt. Formaat, materiaal en kleuren worden helemaal afgestemd op de plaats die je een elegante meerwaarde wil geven.

Lees Meer »
Trending

Interview met Freelancefotograaf Joeri Peeters

Joeri Peeters behaalde in 2021 het QEP-label (Qualified European Photographer) in de categorie fashion. Het betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk. Hij reisde de voorbije jaren ook enkele malen naar Londen als officieel fotograaf van Gary Numan en fotografeerde de man zowel

Lees Meer »