Onder de noemer NanC brengt Nancy Mertens het mooiste van de natuur bij je binnen in de vorm van elegante werken in klei op doek of porselein.

Ik word vooral geïnspireerd door de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt”, vertelt ze. “Mijn landschappen, appelbloesems of vlinders doen aan zijn werken denken, weliswaar met ander materiaal. Ik gebruik weinig kleuren en breng af en toe een subtiel streepje goud aan. Mijn doeken hebben een diepte die tot uiting komt met de gepaste belichting. Daarom ga ik ook het liefst bij de mensen thuis kijken of ze het juiste licht hebben, dat alle dimensies in het werk kan laten uitkomen.”

NanC erfde de artistieke genen van haar vader, die schilderde. “Zo ben ik ook begonnen, vooral met acryl met zand verwerkt. Door als leerkracht met de kinderen creatief te boetseren, schakelde ik over op klei. Dat werd later porselein, een materie waar veel minder mensen mee werken. Met porselein en klei op doek kan ik me nu al een tiental jaren onderscheiden, in een genre dat redelijk uniek is. Zonder veel naar buiten te komen, zijn mijn werken toch bij veel mensen geliefd. Dat motiveert me om me er nog meer op toe te leggen.”

Indien u een schilderij op maat wenst, dan kom ik graag tot bij u om advies te geven en de stijl, grootte en kleur te bespreken. U kunt mij bereiken op 0477/41.33.83

Most Popular

To Walk Again

De geliefde van een vriend had een ongeval en heeft sindsdien een beperking. Na 6 maanden stopt de revalidatie en moeten ze zich erbij neerleggen dat er eigenlijk geen verdere

Nu lezen »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt geen spam, enkel de laatste nieuwtjes en updates…

Dit verhaal delen:

Meer berichten

Trending

‘Set sail’ to Amalfi en Sicily met de Star Clipper

The world is a book and those who do not travel read only one page”

Deze spreuk raakt een gevoelige snaar. Reizen heb ik altijd heel uitdagend, avontuurlijk en fascinerend gevonden. Het vooraf plannen, de dagen aftellen en het ongeduld waarmee je uitkijkt naar die dag. Het geeft je vlinders in

Lees Meer »
Trending

Een kunstwerk waar jouw interieur om vraagt

Nicoline Ruiz, een Belgische kunstenares met Spaanse roots, geeft jouw interieur of toonzaal precies die artistieke touch waar die om vraagt. Formaat, materiaal en kleuren worden helemaal afgestemd op de plaats die je een elegante meerwaarde wil geven.

Lees Meer »
Lifestyle

Interview met Freelancefotograaf Joeri Peeters

Joeri Peeters behaalde in 2021 het QEP-label (Qualified European Photographer) in de categorie fashion. Het betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk. Hij reisde de voorbije jaren ook enkele malen naar Londen als officieel fotograaf van Gary Numan en fotografeerde de man zowel

Lees Meer »