Johan Oyen verhevigt dagelijkse waarnemingen in krachtige schilderijen

Klanten van Caro Slaapcomfort worden niet alleen geïntrigeerd door de matrassen voor een heilzame nachtrust in de toonzaal, ze maken ook kennis met de kleurrijke, expressieve olieverfschilderijen van zaakvoerder Johan Oyen.

In een atelier achter de showroom leeft hij zijn artistieke aanleg uit. “Dat artistieke zat er al van kindsbeen in”, verzekert hij. “Ik volgde kunstacademie en haalde een hogere graad schilderen in Kasteel Meylandt. Ik blijf me vormen en mijnspectrum verbreden, nu onder meer door een opleiding in grafiek om olieverf te kunnen combineren met zeefdrukken.”

Maar olieverf op doek en papier blijft dé expressievorm van Johan. Hij maakt er mooie, sprekende portretten van bekenden of zijn kinderen en kleinkinderen mee. Hij wordt ook geïnspireerd door voorwerpen in interieurs of landschappen, die hij vervolgens abstraheert om naar de essentie ervan te gaan. “Ik zoek naar de pure vorm door de ballast weg te halen. Van een voorwerp of landschapselement kan ik een hele reeks maken door te vergroten, verkleinen,er andere lijnen door te trekken… Een onderwerp is bij mij nooit af. Een bron van inspiratie zijn de reizen en boeiende streken die ik al mocht bezoeken: de avonden op de Passo Pordoi, de duinen van Maspalomas, de kliffen van Christchurh, de kleurenpracht van Rossignol, de steenkoolmijnen van Beringen… Maar ook de smog boven Brussel, gezien vanaf het monument voor de onbekende soldaat, kon me inspireren.”

Wie kennis wil maken met de boeiende, kleurrijke wereld van Johan, kan dat in de toonzaal van Caro Slaapcomfort, Gaston Oomslaan 53 in Beringen.

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt geen spam, enkel de laatste nieuwtjes en updates…

Dit verhaal delen:

Meer berichten

Lifestyle

To Walk Again

De geliefde van een vriend had een ongeval en heeft sindsdien een beperking. Na 6 maanden stopt de revalidatie en moeten ze zich erbij neerleggen dat er eigenlijk geen verdere hulp meer geboden wordt. Wat nu…?

Lees Meer »
Trending

‘Set sail’ to Amalfi en Sicily met de Star Clipper

The world is a book and those who do not travel read only one page”

Deze spreuk raakt een gevoelige snaar. Reizen heb ik altijd heel uitdagend, avontuurlijk en fascinerend gevonden. Het vooraf plannen, de dagen aftellen en het ongeduld waarmee je uitkijkt naar die dag. Het geeft je vlinders

Lees Meer »
Art & Culture

Een kunstwerk waar jouw interieur om vraagt

Nicoline Ruiz, een Belgische kunstenares met Spaanse roots, geeft jouw interieur of toonzaal precies die artistieke touch waar die om vraagt. Formaat, materiaal en kleuren worden helemaal afgestemd op de plaats die je een elegante meerwaarde wil geven.

Lees Meer »
Lifestyle

Interview met Freelancefotograaf Joeri Peeters

Joeri Peeters behaalde in 2021 het QEP-label (Qualified European Photographer) in de categorie fashion. Het betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk. Hij reisde de voorbije jaren ook enkele malen naar Londen als officieel fotograaf van Gary Numan en fotografeerde de man zowel

Lees Meer »