Maak kennis met de wijnen van Milamores

Milamores (duizend liefdes) telt 4 hechte vrienden die hun hart hebben verloren aan het Spaanse landschap en haar wijnen. Wij vinden het heerlijk om samen met familie en vrienden te tafelen en culinair te genieten van gastronomische gerechten. Kies hierbij de juiste wijn en er gaat een wereld voor je open.

Tijdens onze wijnproefweekends ontdek je onze wijncollectie. Het zijn één voor één pareltjes, gemaakt door wijnhuizen waar een verhaal, een gedrevenheid maar vooral passie achter zit. Het liefst kiezen wij er voor om je wijnen van kleine familiebodega’s aan te bieden die gerust kunnen wedijveren met de grotere wijnhuizen. De goede prijs/kwaliteit is vaak de grootste verrassing.

Basiscursus wordt “meesterwijnproever”

Misschien heb je altijd al meer wijnkennis willen vergaren of hoe vaak denk je niet: “Welke wijn past nu bést bij mijn gerecht?” Onze heldere en praktische  basiscursus wijn – proeven en beoordelen kan je helpen om meer inzicht te krijgen. Deze basiscursus richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Zijn een cava, crémant of prosecco een evengoed alternatief dan Champagne? Al je vragen worden op een kundige manier beantwoord door onze ervaren wijnexperten en sommeliers. Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk. Uiteraard wordt er geproefd om te leren! We beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen. Doel is om nadien meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over de kleur, de aroma’s en de smaak.

Masterclasses en 4 of 5-daagse wijntrips:

Vervolmaken kan je daarna door onze specifieke masterclasses te volgen of mee te reizen met één van onze wijnreizen. Onze masterclasses zijn zeer geliefd, zo staan: wijn & chocolade, wijn en kaas, de ronde van Spanje, enz. op het agenda voor het najaar. Na de Andalusische wijnreis naar “Ronda” vorig jaar, reisden we dit jaar naar het prachtige Spaanse mediterrane eiland Mallorca. We ontdekken cultuur, tradities, erfgoed, landschap … met wijn als rode draad. Op deze reizen bezoeken we telkens een 7-tal door ons geselecteerde bodegas in combinatie met lokale gastronomie. We verblijven steeds in een prachtig hotel waar de focus op ontspannen en genieten centraal staat! Je krijgt de kans om de unieke wijnen te proeven in een memorabele en natuurlijke setting.

Geïnteresseerd?

Laat het ons weten via info@milamores.be en we houden je op de hoogte wanneer we volgend jaar in mei 2024 terug vertrekken naar Mallorca!

Most Popular

To Walk Again

De geliefde van een vriend had een ongeval en heeft sindsdien een beperking. Na 6 maanden stopt de revalidatie en moeten ze zich erbij neerleggen dat er eigenlijk geen verdere

Nu lezen »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt geen spam, enkel de laatste nieuwtjes en updates…

Dit verhaal delen:

Meer berichten

Trending

‘Set sail’ to Amalfi en Sicily met de Star Clipper

The world is a book and those who do not travel read only one page”

Deze spreuk raakt een gevoelige snaar. Reizen heb ik altijd heel uitdagend, avontuurlijk en fascinerend gevonden. Het vooraf plannen, de dagen aftellen en het ongeduld waarmee je uitkijkt naar die dag. Het geeft je vlinders

Lees Meer »
Art & Culture

Een kunstwerk waar jouw interieur om vraagt

Nicoline Ruiz, een Belgische kunstenares met Spaanse roots, geeft jouw interieur of toonzaal precies die artistieke touch waar die om vraagt. Formaat, materiaal en kleuren worden helemaal afgestemd op de plaats die je een elegante meerwaarde wil geven.

Lees Meer »
Lifestyle

Interview met Freelancefotograaf Joeri Peeters

Joeri Peeters behaalde in 2021 het QEP-label (Qualified European Photographer) in de categorie fashion. Het betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk. Hij reisde de voorbije jaren ook enkele malen naar Londen als officieel fotograaf van Gary Numan en fotografeerde de man zowel

Lees Meer »