Milamores (duizend liefdes) telt 4 hechte vrienden die hun hart hebben verloren aan het Spaanse landschap en haar wijnen. Wij vinden het heerlijk om samen met familie en vrienden te tafelen en culinair te genieten van gastronomische gerechten. Kies hierbij de juiste wijn en er gaat een wereld voor je open.

Tijdens onze wijnproefweekends ontdek je onze wijncollectie. Het zijn één voor één pareltjes, gemaakt door wijnhuizen waar een verhaal, een gedrevenheid maar vooral passie achter zit. Het liefst kiezen wij er voor om je wijnen van kleine familiebodega’s aan te bieden die gerust kunnen wedijveren met de grotere wijnhuizen. De goede prijs/kwaliteit is vaak de grootste verrassing.

Basiscursus wordt “meesterwijnproever”

Misschien heb je altijd al meer wijnkennis willen vergaren of hoe vaak denk je niet: “Welke wijn past nu bést bij mijn gerecht?” Onze heldere en praktische  basiscursus wijn – proeven en beoordelen kan je helpen om meer inzicht te krijgen. Deze basiscursus richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Zijn een cava, crémant of prosecco een evengoed alternatief dan Champagne? Al je vragen worden op een kundige manier beantwoord door onze ervaren wijnexperten en sommeliers. Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk. Uiteraard wordt er geproefd om te leren! We beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen. Doel is om nadien meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over de kleur, de aroma’s en de smaak.

Masterclasses en 4 of 5-daagse wijntrips:

Vervolmaken kan je daarna door onze specifieke masterclasses te volgen of mee te reizen met één van onze wijnreizen. Onze masterclasses zijn zeer geliefd, zo staan: wijn & chocolade, wijn en kaas, de ronde van Spanje, enz. op het agenda voor het najaar. Na de Andalusische wijnreis naar “Ronda” vorig jaar, reisden we dit jaar naar het prachtige Spaanse mediterrane eiland Mallorca. We ontdekken cultuur, tradities, erfgoed, landschap … met wijn als rode draad. Op deze reizen bezoeken we telkens een 7-tal door ons geselecteerde bodegas in combinatie met lokale gastronomie. We verblijven steeds in een prachtig hotel waar de focus op ontspannen en genieten centraal staat! Je krijgt de kans om de unieke wijnen te proeven in een memorabele en natuurlijke setting.

Geïnteresseerd?

Laat het ons weten via info@milamores.be en we houden je op de hoogte wanneer we volgend jaar in mei 2024 terug vertrekken naar Mallorca!

Most Popular

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

U ontvangt geen spam, enkel de laatste nieuwtjes en updates…

Dit verhaal delen:

Meer berichten

Interior

Italiaanse flair en Vlaamse knowhow

De ultieme kwaliteit en elegantie komen nog altijd uit Italië, ook in badkamers. De meubels van Casabath zijn daar een typevoorbeeld van. Staaltjes van de oneindige troeven van dit Italiaanse merk van badkamermaterialen zijn te bewonderen in de toonzaal van VERSANI, exclusief verdeler voor België, en in deze van de

Lees Meer »
Interior

Interieur en service op maat

Met de afdelingen Home Decor en Floor Concepts bestrijkt Grutman Home Decor het hele interieurplaatje. Van het kleinste decoratief detail tot een totaalconcept: alles is in betrouwbare handen van deze familiezaak met de wortels diep in de sector. Laat je inspireren in de toonzalen en de kijkwoning en beleef de

Lees Meer »
Food

Drankentraditie sinds 1930

Dranken Vertessen staat al sinds 1930 dag in dag uit paraat voor de vele trouwe klanten, zowel bedrijven, particulieren als grote en kleine organisaties. En dit met een grote souplesse en klantgerichtheid, die familiebedrijven eigen is.

Lees Meer »